Blogginlägg av Modette


Facebook vet allt om ditt kärleksliv – på grund av den här obehagliga detaljen

Facebook vet allt om ditt kärleksliv – på grund av den här obehagliga detaljen

Har du någonsin tyckt att det är obehagligt att skorna du just googlat på dyker upp som en reklamannons i ditt Facebookflöde? Ja, vilka skor du gillar är inte den enda information som Facebook läskigt nog har koll på. De vet nämligen även om hur seriöst det är mellan dig och din crush...Det är lite sorgligt, creepy och ganska intressant hur den som vet allra mest om dig 2017 är Facebook. Inte din bästa vän, inte din mamma och inte din dagbok, utan Facebook.

Enligt en ny studie av Facebook som de kallar The formation of love, så kan de se om du är singel eller i ett förhållande – utan att du ändrar ditt relationsstatus. Hur seriöst det är mellan dig och din bae kan de nämligen se genom att du blir mycket mindre aktiv efter att du skaffat en partner.Även om studierna visar att du princip går under jord efter att ha ändrat relationsstatus så är det ingen anledning att deppa. Tvärt om! Du blir faktiskt gladare och sprider mer glädje på nätet om du är i ett förhållande.Att stänga av världen utanför och se allt från den ljusa sidan är två vanliga symptom på att du är nykär. Men att Facebook vet om det, innan dina vänner, familj eller kanske ens du själv gör det är faktiskt ganska läskigt.

Det råder ingen tvekan om att du inte är så diskret som du tror på sociala medier, se här hur lätt folk kan se om du stalkar dem på Instagram.Gilla Modette på Facebook!

Bildkälla: Facebook

Vidare till bloggen