Blogginlägg av Julia Wahlberg


Stracciatellamousse

Stracciatellamousse

Vi åt en sån extremt god efterrätt på nyårsafton som jag bara måste tipsa er om, den heter Stracciatellamousse (italiensk). Alla tyckte verkligen den var helt fantastisk. Dessutom är den jätteenkel att göra. Bästa kombo.

4-6 portioner

100 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
250 g kvarg 10%
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Hacka chokladen och vispa grädden så den blir lagom tjock.
Blanda kvarg, florsocker, vaniljsocker och drygt hälften av chokladen.
Blanda sedan ner den vispade grädden till en fluffig och fin smet.
Fördela smeten i portionsglas och strö över resten av chokladen.
Ställ sedan in i kylskåpet minst 30 minuter före servering. Sen är den redo för att ätas!!

Bilden är lånad från Jennys Matblogg

)

Vidare till bloggen