Blogginlägg av Elin Skoglund


Inredning: Vardagsrummet

Inredning: Vardagsrummet

Mina stora köp inför lägenheten är matbord, stolar, soffa och ett soffbord. De som bor i lägenheten nu har en soffa som är över 2 meter lång och det känns lite för stort för att vara i den lägenheten. Jag söker därför efter en lite mindre soffa. Jag vill gärna ha en i linne men det viktiga är att den inte blir för "slapp". Jag vill fortfarande att den ska se stilren ut, men ändå vara mysig. Många linnesoffor är alldeles för slappa.

Det är så mycket beslut som ska tas. Jag har ju helt fastnat i det här med soffa nu. Jag ska i alla fall förbi Ikea efter jobbet idag med mamma för att kolla på lite soffor där. Tycker dock att många känns tråkiga men fick tips ifrån någon av er på shapchat igår om att det finns företag som klär om Ikea soffor. Fullpott tänker jag! Många soffor på Ikea passar nämligen med mina mått i lägenheten + att de kan klä om den i linnetyg.

Det svåraste valen av de alla kommer nu: Vilken färg ska soffan ha? Jag ogillar vita lägenheter. När man inte känner att det finns någon charm. Vitt känns opersonligt för mig. Samtidigt vet jag att vita väggar kommer att klä lägenheten bäst. Det är ju det inredning handlar om, att kunna anpassa sin stil efter vilken miljö man är i. Väggarna kommer att vara vita, kanske i någon nyans, och det lutar mot att ha en sandfärgad/beige soffa. Likt den i kollaget överst till vänster.

Vad tror ni? Samt om ni har tips på vart man hittar de perfekta sofforna som är kortare än 2 meter - tipsa mig!

)

Vidare till bloggen