Blogginlägg av Elin Skoglund


ALLT OM MIN NYA LÄGENHET

ALLT OM MIN NYA LÄGENHET

Fakta om lägenheten

Som ni vet köpte jag min första, alldeles egna lägenhet, i december. Den 24:e februari får jag tillträde och lägenheten är i princip helt nyrenoverad. Den är 31 kvm och något jag älskar med den är att planlösningen är helt optimal. Vilket faktiskt är rätt ovanligt.

Min lägenhet har inbyggda garderober i hallen och själva lägenheten är väldigt ljus och härlig med öppna ytor. Att den har en helt magisk balkong är ju ett stort plus också. Den ligger på Kungsholmen, 5 minuters promenad ifrån Fridhemsplan. Jag kan gå till Vasastan på några minuter och jag älskar området. Stockholms vackraste promenad och löprunda ligger utanför min dörr.

Historien om min budgivningsprocess

Jag kommer aldrig att glömma samtalet jag fick av min mäklare den där fredagskvällen i december. Jag hade tidigare under dagen tvingat mig iväg till visningen fast jag var sjuk och egentligen inte orkade. Ellinor följde med mig och så fort jag satte foten i lägenheten kände jag att denna är perfekt. Jag gick runt där inne i kanske 15 minuter och tänkte att jag kan väl ge det ett försök och lägga ett bud. Tro mig, jag har vart med i säkert över 10 budgivningar så jag trodde ju inte det skulle leda någonstans. Jag la ett villkorligt bud och sa att jag kan signa om tre timmar. När tiden gick så kände jag mer och mer att jag verkligen gillade denna lägenhet. Någon la ett bud över mig och jag la direkt över igen. Sedan ringer mäklaren och säger "Du vann den, hon andra hoppade av! Wiho. När kan du komma och signa?". 30 minuter senare satt jag där på hennes kontor och skrev på. Shit, jag har aldrig vart så lycklig i hela mitt liv som då. När det är rätt så är det lätt, som man brukar säga.

Ekonomi, hur ska man tänka?

Det är dyrt. Vidrigt. Helt orimligt. När man budar på lägenheter blir man blind för pengar. Man tycker vissa lägenheter är "billiga", men de är absolut inte billiga - det är bara lite mindre dyra. Jag har nog fortfarande inte förstått hur mycket pengar jag har lagt på denna lägenhet. Men jag visste att det var dyrt och det är därför jag har kämpat så hårt. Jag har slitit. Jag har sparat pengar i hela mitt liv och alltid vart ekonomisk. Att vara ekonomiskt framgångsrik har alltid vart ett stort fokus i mitt huvud, för pengar är frihet för mig. Ni har frågat mycket hur jag finansierar min lägenhet och jag förstår att det är intressant att veta. Vill inte bli för privat men mitt svar är att jag jobbat hårt, sparat pengar själv och fått lite hjälp hemifrån.

Om du vill köpa en lägenhet i tidig ålder så rekommenderar jag dig att ta hjälp av någon som kan placera dina pengar. Om dina föräldrar inte är kunniga inom området (jag har haft väldigt tur med det då min pappa har hjälpt mig med sparande och placering av pengar) så borde du ta hjälp av ett företag. Rekommenderar verkligen Zikta, ni kan läsa mer om dem här. Var smart och SPARA pengar! Det är värt det, jag lovar.

Inredning & renovering

Allt är ju ganska tipp topp i denna lägenhet men det enda jag saknar är en sovalkov. Där matbordet står just nu hade jag tänkt bygga upp en vägg med ett fönster i. Men jag tror att jag har ändrat mig, det kanske gör att köket känns väldigt instängt. Plus att jag älskar placeringen av matbordet just nu. Men det jag kommer göra är att måla om allting och sedan känna efter när jag väl bor där. Annars tänker jag mig något härligt sängdrapperi som skiljer av. Sedan vill jag totalrenovera badrummet men det är ett senare projekt. Det funkar som det är, men jag är kräsen. Jag har ett badkar i alla fall och det kan ju vara mysigt på söndagar.

Ni vet ju att jag är besatt av inredning, nästan på ett galet sätt. Jag har nog alltid vart det. Jag har dyr smak och det gör att jag inte kommer kunna köpa allt på samma gång. Jag tror det är viktigt att känna in sitt hem och se med tidens gång vad som passar in vart. Det enda jag vet till 100% är att jag vill ha ett runt matbord. Det är så mysigt när alla kan titta på varandra och dukningen blir så fin. Han som bor i lägenheten nu har ju världens största säng också och jag kommer att ha en mindre, kanske 120. Det kommer kännas luftigare då.

Hur känner jag kring flytten?

Jag är så lycklig fortfarande. Det känns overkligt. Att jag ska få bo i Stockholm och jobba med världens bästa jobb, är så fantastiskt. Jag ska flytta hemifrån. Skapa mina egna rutiner. Jag har redan tänkt ut lite vad för stämning jag ska ha hos mig. Typ bara en sån sak att jag vill ha ett hem där det alltid finns tandborstar till de som sover över. Jag vill alltid ha ett medicinskåp med resorb och ipren och allt det där. Jag vill ha färska blommor varje fredag på mitt matbord. Sånna småsaker tänker jag väldigt mycket på.

Hoppas ni tyckte detta var kul & jag kommer självklart ta med er på min inredningsresa. Flytten och allt! Jag kanske ska göra flyttvloggar? Kommentera om ni vill veta något speciellt! Kramar.

)

Vidare till bloggen