Blogginlägg av Blomster och Bakverk


Tulpanens dag och tulpanfrossa på Slottsträdgården Ulriksdal

Tulpanens dag och tulpanfrossa på Slottsträdgården Ulriksdal

Tulpanens dag 15 januari Det är den 15 januari och Tulpanens dag. Igår gjorde jag mig en utflykt till Slottsträdgården Ulriksdal och denna fantastiska oas gör mig så lycklig närhelst jag kommer dit. Igår var det något alldeles extra då de precis öppnat sitt självplock av tulpaner och den ena kreationen efter den andra tog liksom andan ur mig. Mer som att gå omkring på en blomsterutställning snarare än en handelsträdgård. Och lite sådär är det varje gång. Till Ulriksdal kan man åka bara för att njuta av både vackert och gott. Som en bonus kan det följa med hem något grönt eller blommande men ibland kan det bara vara skönt för själen att vara här en stund. Självplock av tulpaner Vi svenskar är de i världen som köper flest tulpaner per person och det odlas 150 miljoner tulpaner per år i vårt land. Att köpa så närodlade tulpaner som möjligt är bra för miljön. Är buketten märkt med Svenskt Sigill är produktionen ansvarsfull och kvalitetssäkrad, växthusen drivs med fossilfritt bränsle, transporten är kort och din bukett håller längre. Men du kan förstås också åka till Slottsträdgården Ulriksdal där tjugotalet olika sorters tulpaner möter dig i detta himmelrike till rum. Här kan du plocka […]

Inlägget Tulpanens dag och tulpanfrossa på Slottsträdgården Ulriksdal dök först upp på Blomster&Bakverk.

Vidare till bloggen