Blogginlägg av Blomster och Bakverk


Tranbärssmoothie

Tranbärssmoothie

Att börja dagen med en smoothie är gott. Syrligt är också gott och frysta tranbär går numera lätt att hitta i välsorterade butiker. En ny frukostfavorit här hemma är Tranbärssmoothie och den får gärna serveras i skål. Min smoothie är mjölkfri och självfallet kan du prova dig fram med olika varianter. Du kan också göra smoothien helt osötad men om du tycker syrligt är knepigt kan du tillsätta lite honung eller lönnsirap. Tranbärssmoothie 1 portion 1-1,5 dl frysta tranbär 2-2,5 dl osötad mandelmjölk eller naturell havregurt 2 msk kokosflingor (1-2 tsk honung eller lönnsirap, om så önskas) 0,5-1 msk chiafrön 1 msk nyponskal (kan uteslutas) 1-2 krm malen ingefära Lägg allt i en mixer och kör tills det blandats och fått en jämn konsistens. Häll upp i skål eller stort glas och servera gärna tillsammans med lite granola på toppen, här är det min pepparkaksgranola som förgyller smoothien.  

Inlägget Tranbärssmoothie dök först upp på Blomster&Bakverk.

Vidare till bloggen