Blogginlägg av Blomster och Bakverk


Pepparkaksgranola och årets första söndagsstilleben

Pepparkaksgranola och årets första söndagsstilleben

Pepparkaksgranola, att jag inte provat detta tidigare! Så himla gott att smaksätta sin egen granola med pepparkakskrydda. Om du liksom jag blandade till en dubbel sats i december så kanske du också har lite kvar i burken att krydda frukostens granola med. Annars är det lätt som en plätt och här kan du läsa hur du blandar till din egen pepparkakskrydda. Pepparkaksgranola 1 dl cashewnötter 5 dl havregryn (glutenfria) 1 dl solroskärnor 3 msk oskalade sesamfrön 2 msk psylliumfrön 1 msk pepparkakskrydda 1,75 dl vatten 4 msk olja 2-3 msk flytande honung (kan uteslutas) 1 dl pumpakärnor 1 dl klippta osvavlade aprikoser 0,5 dl berberisbär Värm ugnen till 175 grader. Hacka cashewnötterna grovt och blanda samman med alla torra ingredienser i en bunke. Blanda vatten och olja med honung i en liten skål och häll vätskan över de torra ingredienserna och blanda samman till en smet. Häll ut på en plåt som ställs in i ugnen på 175 grader i 25-30 minuter. Rör om 2-3 gånger under gräddningstiden. Passa på slutet så att det inte bränns vid. Låt granolan svalna på plåten. När den svalnat tillsätts pumpakärnor, aprikoser och berberisbär. Förvara din granola torrt i burk med lock. Lite tips & tankar: En granola kan göras på […]

Inlägget Pepparkaksgranola och årets första söndagsstilleben dök först upp på Blomster&Bakverk.

Vidare till bloggen