Blogginlägg av Blomster och Bakverk


Mellislimpa, enkelt nattjäst rågsiktsbröd

Mellislimpa, enkelt nattjäst rågsiktsbröd

Mellislimpa, ett enkelt nattjäst rågsiktsbröd som smakar ypperligt till frukost eller till just mellis. Med bara några få ingredienser och pyttelite jäst låter du degen jäsa över natt och kan servera nybakat till frukost. Eller så rör du ihop degen på morgonen och har nybakat till mellis eller varför inte till kvällens soppa. Nattjästa bröd tycker jag är toppen och oftast handlar det då om bröd med gluten eftersom glutenfritt behöver några timmar på sig att mogna. Det här receptet är Martin Johanssons och jag såg det på instagram för drygt två år sedan och har bakat det massvis av gånger sedan dess. Martin är mer känd som Pain de Martin och har en hemsida som numera inte är så aktiv men det finns massor av gott i arkivet och han ger ut bakböcker i toppklass. Hans bok Bröd bröd bröd är en riktig favorit här hemma. Vill du att brödet ska smaka ännu lite bättre, så välj ett bra mjöl. I somras stannade vi till vid Labans Kvarn på Gotland och köpte bland annat med oss några stora påsar rågsikt hem och jag lovar att det är skillnad. Det här mjölet finns även i välsorterade matbutiker, åtminstone där vi […]

Inlägget Mellislimpa, enkelt nattjäst rågsiktsbröd dök först upp på Blomster&Bakverk.

Vidare till bloggen