Blogginlägg av Alice Stenlöf


HUR JAG REDIGERAR MINA BILDER TILL INSTAGRAM

HUR JAG REDIGERAR MINA BILDER TILL INSTAGRAM

IG @ ALICESTENLOF

Den senaste tiden har både min DM på insta och min blogg fyllts med frågor om vilket "filter" jag använder till mina instagrambilder. Jag började svara på någons kommentar men efter några stycken insåg jag att jag måste göra ett inlägg för att klargöra några saker. För det allra första blir jag trött på att folk blir arga när jag inte "avslöjar" mitt filter. För det andra så finns det inget filter utan jag har testat mig fram mellan lite olika appar och hittat ett sätt jag gillar att redigera på. Jag tycker att alla ska testa sig fram själva och hitta en egen stil som de själva tycker om :):):)

Men nu "avslöjar" jag vilka tre appar jag använder när jag redigerar bilder:

1. Facetune / 2. Vsco / 3. Afterlight

Facetune använder jag att "städa upp" bilden. Gör allting i samma grundton, ger det jag vill skärpa, retuscherar ansikten osv. Jag använder gratisversionen.

Vsco kombinerar jag lite olika filter på. Ibland använder jag flera filter på samma bild bara att jag drar ner styrkan på filteret. Här har jag köpt till extra filter och mina favoriter är A4 & S2.

Afterlight är det som folk blir galnast över, haha. Här lägger jag till lite olika filter för att få bilden lite "rispig" för att den ska se mer vintage ut.

Hoppas ni gillar inlägget och fick inspiration till att testa några appar ni aldrig använt. Men som sagt - det allra roligaste är att testa sig fram och hitta en egen stil i sina bilder. KRAMIS!

Vidare till bloggen