Blogginlägg av 100kitchenstories


Robbans bästa - 100 kitchen stories

Robbans bästa - 100 kitchen stories


instagram 100kitchenstories


Jag tror faktiskt inte jag någonsin har berättat mer specifikt om min resa och bakgrund till "100 Kitchen Stories", så idag kommer jag lägga upp den intervju som jag fick göra för ett antal månader sedan på "Robbans bästa ". Jag blev alltså utvald till veckans blogg, och detta är alltså historien bakom vem jag är och tankarna kring "100 kitchen stories". Men ha i åtanke dock att denna intervju gjordes för ett antal månader sedan och mycket mer har hänt sen dess (vilket bland annat syns på fotona).
"Jag heter Paulina Suonvieri och är en 20-årig tjej med ett grekiskt och finskt påbrå, men som på något vis växte upp i, och fortfarande bor i Göteborg.

Redan som barn hade jag ett stort intresse för att stå i köket. Min mamma tyckte om bakning, och jag följde gärna med när hon skulle baka. Jag fascinerade över hennes tekniker, hennes smakkombinationer och fantastiska resultat, och lärde mig mycket redan då.

Om man därefter hoppar ännu ett steg bakåt i släkten så har vi min kära grekiska mormor, som alltid stod i köket från klockan fem på morgonen för att kunna erbjuda fantastiskt god mat till släkten. Eftersom hon bodde i Grekland, och jag i Sverige, så träffade jag inte min mormor ofta och fick inte se så mycket av hennes matlagning under åren. Däremot så var jag privilegierad att ha möjlighet att befinna mig i Grekland under somrarna, vilket var en tillräckligt lång tid för mig att bli intresserad av matlagning.

Någonstans i 15-års ålder var jag redan bekväm med att stå i köket, men i samband med att jag blev ”äldre” så började mitt intresse för hälsa också formas. Efter ett antal år med fascinering över träning och hälsa, samt experiment (med såväl lyckade och misslyckade resultat) så skapade jag den blogg jag idag kallar 100 Kitchen Stories. Namnet är baserat på tanken att jag vill dela med mig av ”100 olika kökshistorier” från olika matkulturer, kosthållningar samt dieter – utan begränsningar – och i september så har jag drivit denna blogg i två år. Bloggen står mig djupt i hjärtat då det är genom den jag får utlopp för min kreativitet, får inspirera och hjälpa andra till att göra hälsosamma val i sina liv, samt får möjligheten att fokusera på två av de viktigaste och roligaste sakerna jag vet – nämligen hälsa och mat.

Under dessa två år som bloggare har jag blivit utnämnd som en av Sveriges 12 bästa matbloggare av Mitt Kök, Expressen. Jag har fått mitt recept på glutenfria och veganska fröknäcke publicerade i sommarnumret Vegmat (2015), och mina chokladbanankakor publicerade i juninumret av Mitt Kök, Expressen (2016). Därefter har jag fått möjligheten att vara ansvarig för ett frukostevent för bloggportalen Nouw, fått två recept publicerad online på magazine Chic samt ELLE Mat och Vin, och jag har varit en av finalisterna i en internationell tävling, The Feed Feed Pantry Contest.

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Hur gott det än är med söt bakning så älskar jag bröd oavsett vilken färg, form eller ”nyttighetsgrad” det har. Det är ofta mycket förberedelser (och väntan) med bröd, så det känns extra förtjänat att få känna doften av brödet komma ut från ugnen när det gräddas, och sedan få skära upp en bit av det nybakade och äta med smör och flingsalt. Less is more for sure.


Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Oavsett om jag väljer ett hälsosamt alternativ på ett konditori eller inte, så väljer jag nio av tio gånger alltid något med choklad. Jag är en riktig chokladälskare som älskar att testa på nya saker, så om möjligheterna finns så blir det ofta att jag väljer en ny och kreativ chokladbakelse som jag aldrig testat på innan.


Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Jag har många härliga bak- och dessertminnen, och de allra flesta (och bästa) är kopplade till min barndom när min mamma bakade. Jag minns framför allt de födelsedagar hon styrde upp för mig med bakelser i alla färger, former och smaker. Dels brukade hon göra muffins i olika smaker som hon garnerade med vispgrädde och blomformat strössel. Jag tyckte de var vackra och jag älskade dem!


Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Siri Barje för att jag träffade henne en snabbis en gång på ett event, och för att hon verkar vara en så härlig och positiv tjej!

JK Rowling för att jag alltid varit ett Harry Potter- fan och tror det skulle finnas mycket spännande att prata om, men även för att jag vill få veta hur man gör en ”Chocolate Potted Cream” som det skrivs om i böckerna.

Gordon Ramsay för att han är rent sagt cool. Han gormar gärna som en galning i köket om det behövs, men är (nog) ofta ganska lugn, cool – och framför allt – otroligt duktig på det han gör!


Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
En återkommande fråga är ”var får du all inspiration ifrån?”. Hur klyschigt det än låter så får jag det från allt jag ser i min omgivning. Jag stötte en gång för länge sedan på citatet "keep your eyes open, because whatever you can see can inspire you" sagt av Grace Coddington (creative director på amerikanska Vogue). Det citatet fick mig att tänka till och jag insåg efter ett tag att det faktiskt stämmer. Sociala medier, bloggar, tidningar, tv-program och kokböcker inspirerar mig givetvis, men även ting jag stöter på i min vardag. En gång fann jag en gammal bit vit brodering hemma, och det började forma idéer på en gång. Jag tog inspiration av detta, skapade mandelmusslor med grädde och plommonkräm, som sedan fotades i en miljö och med rekvisita som kan associeras till ”English Breakfast Tea” hemma hos en rosaklädd gullig tant. "Intervju gjord och tagen från Robbans bäst här.
Follow 100kitchenstories.se on bloglovin.

For my international readers. There is a google translator to the left at the bottom of the menu.


)

Vidare till bloggen