Blogginlägg av 100kitchenstories


Chocolate Caramel with Ginger Bread, Almond, Coconut Flakes & Sea Salt

Chocolate Caramel with Ginger Bread, Almond, Coconut Flakes & Sea Salt

instagram 100kitchenstories


Detta är ett recept som egentligen skulle vara passande att ha lagt upp innan jul, men det är så gott och enkelt att göra att jag inte kan låta bli att lägga upp det nu efterhand. Detta är chokladkola med pepparkaka, mandel, kokos och flingsalt. Fantastisk kombination! Men om det möjligtvis skulle vara så att du är trött på pepparkakorna, så kan du givetvis bara utesluta dessa.



[Recept]

Chokladkola med pepparkaka, mandel, kokos och flingsalt


20 gr kokosolja

20 gr honung

1 msk kakao

1 tsk vaniljpulver

Flingsalt

3 st pepparkakor (kan uteslutas)

ca 10 st mandel

1-2 msk kokosflingor


Smält kokosolja och tillsätt honung. Sänk värmen. Sila ner kakao och vanilj. Rör om.

Skär pepparkakor och mandel i mindre bitar och tillsätt dessa till blandningen. Blanda om.

Lägg aluminium eller bakplåtspapper i en liten plastburk. Bre ut blandningen i burken slätt.

Strö på kokosflingor och flingsalt och sätt in i frysen tills den stelnat. Skär sedan i bitar.







Follow 100kitchenstories.se on bloglovin.

For my international readers. There is a google translator to the left at the bottom of the menu.


)

Vidare till bloggen