Blogginlägg av 100kitchenstories


New Year's Eve Tortilla Triangle Appetizers with Blue Cheese Cream & Roasted Almonds

New Year's Eve Tortilla Triangle Appetizers with Blue Cheese Cream & Roasted Almonds

instagram 100kitchenstories


När det är näst sista dagen på år 2016 så är det dags att börja förbereda sig inför nyår. Jag kan inte förstå att det är nyår jag ska fira imorgon, att jag inte ens riktigt bestämt vad som kommer ske. Tiden har gått otroligt snabbt! Är det någon av er som kommer ha folk hemma under nyår? Då har jag ett jättebra recept på goda snittar som man kan servera som buffémat eller som plockmat till drinkarna. Jag gjorde dessa förra året och favoriten är definitivt de lila tortillachipsen med gorgonzolakrämen! Jag kommer lägga upp receptet här nedanför.

Jag gjorde tre olika varianter: "tortillatrianglar med vegan brysselkålspesto", "lila tortillachips med gorgonzolafärskost och rostade mandlar" och "tortillatrianglar med smält brieost, äpple, honung och rostade pumpafrön". Alla är goda, men den där med gorgonzola är min personliga favorit.


Alla recept finner du i detta inlägg.
[Recept]

Lila tortillachips med gorgonzolafärskost och rostade mandlar

ca 10 st chips


Eko. tortillachips gjorda på quinoa och chiafrön*

50 gr gorgonzola

60 gr naturell färskost (typ philapelphiaost)

Mandel


*Dessa tortillachips köpte jag i USA så det blir svårt att hitta exakt likadana. Satsa på något liknande som finns i en hälsokostbutik (eller vanliga naturella tortillachips), eller på mina mycket uppskattade frökex som ni hittar recept på här. Väldigt gott!!


Värm gorgonzolan för några sek i micron. Blanda ihop ordentligt, användandes en gaffel, med färskosten till en kräm. Klicka ut ca 2 tsk på ett tortillachips.

Rosta mandel i en stekpanna och strö över mandeln på krämen.

Färdigt!Follow 100kitchenstories.se on bloglovin.

For my international readers. There is a google translator to the left at the bottom of the menu.


)

Vidare till bloggen