Blogginlägg av 100kitchenstories


Fried Calamares with Lemon Juice, Feta Cheese and Parsley

Fried Calamares with Lemon Juice, Feta Cheese and Parsley

instagram 100kitchenstories


Jag befinner mig i Australien just nu och har det riktigt härligt, men det många inte vet om Australien är att det bor otroligt mycket greker här och har en stark grekisk kultur. Jag som själv är halvgrek har bott denna första vecka i Australien hemma hos en grek-australiensk familj (lärde känna killen i familjen en sommar i Grekland och vi blev vänner), och jag har verkligen fått uppleva den grekiska kulturen fast från Australien istället. Jag älskar den! Så, som en fortsättning på min Greklands-resa jag hade över jul samt som ett sätt för er att lära er mer om den grekiska matkulturen, så ska jag visa er en grekisk klassiker - friterade calamares!






Om ni har varit i Grekland någon gång på semester så är det en mycket stor chans att ni ätit detta goda. Detta är calamares, som liknar bläckfisk väldigt mycket och som grekerna friterar och sedan äter med t.ex. sallad, oliver, bröd osv. Detta anses vara en ren delikatess vilket jag verkligen håller med om, men tro inte delikatesser är svåra att göra för det!




Du kan välja att använda dig av en frityrmix, som en typ av panering, men personligen tycker jag inte det behövs.


[Recept]

Friterade kalamares med fetaost och persilja


1 påse färska eller frysta calamares

Olja

Flingsalt

Citron

Fetaost

Färsk persilja


Om du använder sig av frysta calamares, låt dem tina.

Hetta upp olja i en stekpanna tills du ser att oljan "rör sig"/ puttra lätt.

Lägg i dina calamares och fritera dem i oljan tills de är gyllenbruna. Vänd dem sedan med hjälp av en hålslev.

Låt rinna av på hushållspapper och servera direkt (annars blir de otroligt sega när de kallnar) med pressad citron, bitar av fetaost och klippt färsk persilja.




Follow 100kitchenstories.se on bloglovin.

For my international readers. There is a google translator to the left at the bottom of the menu.


)

Vidare till bloggen